EBEVEYNLİ ÇOCUK
Bebekler doğumdan hemen sonra içgüdüleri ve duyguları ile dünyaya merhaba diyerek aktif rol alırlar. İlk 6 aylık süreçte hızla gelişen duyu organları ve kendini güvenli ortamda hissetme arzusu ile dünyamıza adapte olmaya çalışırlar. Bu dönem işitme, sesler çıkartma, tat alma, koklama, gövde bütünüyle yatma, oturma ve yuvarlanma gibi birçok başlıkla mücadele ve öğrenmeyle geçer.
Böylesi karmaşık ve yoğun tempoda geçen günlerde ve tüm yaşamları boyunca asla unutmamalıyız ki beden ve beyin bir bütündür. Yani öğrenim süreci bedenimizden kopuk bir fonksiyon değildir. Bedenimizdeki her sinirimiz ve hücremiz zekamıza ve öğrenim kapasitemize katkıda bulunan bir ağ oluşturuyor. Basit bir egzersiz ile beyne giden kan miktarını arttırabiliriz. Bu sırada görsel algı, dikkat ve takip için gerekli olan konsantrasyonu geliştirebiliriz.
Buradan yola çıkarak bebeklerdeki hareket gelişimi ve öğrenme sürecine katkılarını öncelikli tutan bir program uygulamak SBK Merkezi adına büyük önem taşımaktadır.
Elbette bu süreçte çocuklarda bilişsel gelişim faaliyetlerini çok iyi bir planlama ile birleştirmek yaptığımız etkinliklerin verimliliğini en üst seviyeye çıkartmaktadır. Görsel algı çalışmaları, dokunma ve algılama için duyu çalışmaları, transfer, ritim, müzik ve benzer birçok etkinliği uzman eğitim danışmanlarımızla, bilimsel gerçekliği ispat edilmiş çalışmalarla etkin bir programa dönüştürüyoruz.
2005’ten günümüze kadar binlerce çocuğa hareket ve sporu sevdiren SBK Merkezi, tüm özgün programları, bilgi, birikim ve tecrübesiyle, fiziksel ve bilişsel alanlardaki akademisyen ve danışmanlarının geliştirdiği programı ile tüm çocukları buluşturmaya devam etmektedir.
2 – 3 YAŞ OYUN GRUBU
Bu yaş döneminde oyunlarla başlayan egzersizler sporu yaşam biçimi olarak benimseyen bireyler yetiştirmekte ve özgüven gelişimini desteklemektedir.
Faydaları;
1- Farkındalıkları ve hareket kabiliyeti artmaktadır
2- Problem çözme becerisi gelişmektedir
3- Keşfetme ve iki kişi arasındaki etkileşim sayesinde beyin ve zeka daha da hızlı gelişmektedir.
4- Bedensel ve zihinsel gelişim hızlanmaktadır.
5- Kaslar önceden güçlendiği için güçlü olan kaslar, eklemleri ve kemikleri desteklemektedir. Bu da çocuklarda omurga şekil bozuklukları ya da eklem deformasyonlarının daha az görülmesini sağlamaktadır.
6- Çocuklar, anne babalarıyla aynı hayal dünyasının bir parçası olurken, diğer ebeveyn ve çocuklarla mutlu ve sosyal bir bağ kurmaktadırlar.
7- Yaşıtlarına oranla dikkat ve konsantrasyon sürelerinde artışı sağlar.